6 Ağustos 2010 Cuma

Doğuş Üniversitesi

















Tarihçe
Doğuş Eğitim Kurumları, öğrencilerini Atatürkçü, çağdaş, laik, demokratik ve özgür düşünen bireyler olarak yetiştirmek ve onlara ülkemizin ekonomik, sosyal ve kültürel kalkınmasına katkıda bulunacak bilinci ve gücü kazandırmak amacıyla 1974' te lise olarak eğitim-öğretim hayatına başlamıştır. Daha sonra Anaokulları, İlköğretim Okulu, Fen Lisesi, IB World School’u da açarak ilköğretim ve ortaöğretimin her kademesinde hizmet vermeye başlamıştır.
Doğuş Eğitim Kurumları tarafından 1995’te kurulan Doğuş Eğitim Vakfı’nın başarılı çalışmaları sonucunda Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kabul edilen 09 Temmuz 1997 tarih ve 4281 sayılı Kanun ile kurulmuş olan Doğuş Üniversitesi, kamu tüzel kişiliğine sahip kâr gayesi gütmeyen bir vakıf üniversitesi olarak yüksek öğrenim kurumları arasındaki yerini almıştır.


Kuruluşu’nun 10. yılını kutlayan Doğuş Üniversitesi’nde bugün, Fen-Edebiyat Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Mühendislik Fakültesi ile Sanat ve Tasarım Fakültesi'nde toplam yirmi lisans programı ile Meslek Yüksekokulu’nda dokuz ön lisans programı bulunmaktadır. Ayrıca, Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde sekiz, Fen Bilimleri Enstitüsü’nde ise üç yüksek lisans programı vardır. Sosyal Bilimler Enstitüsü Avrupa Birliği Çalışmaları Programı, Doğuş Üniversitesi dahil beş Avrupa üniversitesinden oluşan ve 2006/2007 akademik yılında faaliyete geçen IMPREST (International Masters Programme in European Studies) Konsorsiyumundan yararlanmaktadır.
2003/2004 akademik yılı bahar yarıyılı içinde ERASMUS üyeliğini (Erasmus University Charter) elde eden Doğuş Üniversitesi’nin öğrencileri 2004/2005 akademik yılından itibaren Erasmus Programı çerçevesinde yurt dışındaki otuzu aşkın üniversite ile imzalanan İkili Anlaşmalar (Bilateral Agreement) uyarınca öğrenci değişiminden yararlanmaktadır.













Doğuş Üniversitesi’nde öğrencilere verilen eğitim – öğretimin yüksek kalitesi ve derinliği üzerinde, öğretim üyelerinin “hocalık” yetenekleri kadar üst düzeydeki deneyimleri, birikimleri ve devamlı olarak araştırma – geliştirme ile bilgi üreterek bilime katkı sağlamaları etkili olmaktadır. Öğrencilerimizin hayata mümkün olduğunca eksiksiz katılmalarını sağlamaya, onları doğru şekilde yönlendirmeye gayret eden değerli öğretim üyelerimizin araştırma-geliştirme ve yayın faaliyetleri üniversitemizce sürekli teşvik edilmekte ve desteklenmektedir. 2006 yılında öğretim üyesi başına düşen (SCI+SSCI+AHCI indekslerinde yer alan) yayın sayısına göre Doğuş Üniversitesi sıralamaya giren 78 (toplam 93) üniversite arasında 14. sıraya yükselmiştir.

Akademik Birimler
Fakülte ve Bölümler
Enstitüler
Meslek Yüksekokulu
İngilizce Hazırlık Sınıfı
Hazırlık Sonrası Yabancı Dil Dersleri Birimi
Türk Dili ve İnkılap Tarihi Bölümü
Avrupa Birliği Koordinatörlüğü
Sürekli Eğitim Merkezi
Uluslararası Öğrenci Ofisi (Erasmus)
Farabi Değişim Programı
Doğuş Üniversitesi Psikoloji Eğitim Merkezi
İlgili Kişi :
Adres1 :Kadıköy / İstanbul
Adres2 :Doğuş Üniversitesi Acıbadem
Posta Kodu :34722
Telefon :0216 544 55 55 pbx
Faks :0216 327 96 31
Elektronik Posta

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder