19 Haziran 2011 Pazar

Mehmet Karaca Tarım Makinaları İmalat Sanayi

Mehmet Karaca Tarım Makinaları İmalat Sanayi
Tokat’tan Artova’ya girişte Bıçakçılar Un Fabrikasından sonra, asfaltın solundaki Mehmet Karaca Tarım Makinaları Sanayi dikkat çekmektedir. Artova şartlarına göre kapalı alanı oldukça geniş ve kapsamlı olan bu atelyede her türlü tarımsal aletlerin imal edildiği ve tamiratının yapıldığı gözlenmektedir. “Toprağınız Verimli, Ürününüz Bereketli Olsun…” sloganından hareketle imal edilen ürünler arasında;

Damperli Römork

Biçer Atar

Patoz

Diskaro

Mibzer

Tırmık

Su Tankı

Pancar Sökme Çatalı

Saman Atma Aspiratörü bulunmaktadır.


Ürünler TSE belgeli ve bir yıl garanti kapsamındadır. 16 yıldır üretim yapan bu sanayi işletmesinin Sanayi ve Ticaret Bakanlığı, Ölçüler ve Kalite Kontrol Genel Müdürlüğü tarafından onaylanmış “İmalat Yeterlilik ve İmalat Belgesi” bulunmaktadır.

İşletme Sahibi, Mehmet KARACA:

1959 yılında Artova’nın Boyunpınar köyünde doğdu. İlkokulu bitirdikten sonra Tokat’ta Yeşilova Vagon ve Patozları yapım atelyesi Ahmet Yeşilçimen’in yanında çırak olarak işe başladı. Kalfalık ve ustalık aşamalarından sonra 1981 yılında Artova’da kendi işletmesini kurdu. Aynı şekildi Tokat Sanayi Sitesinde kardeşinin sorumluluğunda aynı alanda imalat işletmeleri bulunmaktadır.

Her ilçede olduğu gibi Artova’da da motorlu taşıt aracı tamircileri, demir doğramacı, kaynakçı gibi sahiplerinin oluşturduğu küçük bir sanayi bulunmaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder